Un recidivist-sadea şi-a făcut un obicei din a trimite cărţi poştale şi scrisori prin care îl ameninţa cu moartea pe procurorul care îl anchetase şi arestase. Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi l-a trimis în judecată pentru ultraj, după ce i-a expediat scrisori Georgicăi Ciuciumiş, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila.
Caz unic în istoria magistraturii din Brăila. Ionel Comoraşu a stabilit un adevărat record în materie de ameninţări cu moartea. Timp de opt ani, a expediat pe adresa magistratului cărţi poştale prin care o înjura şi o ameninţa cu moartea.Individul a trimis o carte poştală chiar din Braşov. El era recidivist, mai fusese încarcerat tot pentru furturi calificate. Fapta pentru care l-a arestat procuroarea este un furt calificat. A luat banii unor tineri care se întorceau de la mare, în tren.
UPDATE Premieră în România: Vicepreşedintele Judecătoriei din Brăila a demisionat în semn de protest faţă de sistem
Povestea a început în 2001, când Georgica Ciuciumiş, prim-procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Făurei, l-a audiat pe Comoraşu pentru furt calificat, iar ulterior l-a arestat. Individul a fost condamnat la un an şi cinci luni de închisoare.
Procurorul Georgica Ciuciumiş le-a declarat anchetatorilor că nu a păstrat cărţile poştale prin care primise astfel de ameninţări. Abia în 2009 magistratul a decis să pună capăt coşmarului şi a formulat plângere penală.
„Fusese arestat pentru că a furat bani de la nişte tineri, din tren. Pe perioada detenţiei lui, în dosarul respectiv, am mai primit înscrisuri dar nu le-am dat atenţie. A continuat. Am formulat plângere când am primit o carte poţtală de la Braşov. S-a făcut expertiză şi s-a constatat că este scrisul lui", ne-a spus Georgica Ciuciumiş.
CITEŞTE DIN BRĂILA ŞI:
Puşcăriaşii-actori din "Eu când vreau să fluier, fluier" nu