Capitala a atras doar 17% din investiţiile din piaţa imobiliară, potrivit unui studiu realizat de compania DTZ Echinox, iar amânările sau anularea proiectelor noi vor afecta pe termen mediu oportunităţile investiţionale.
Noua stare de fapt reprezintă o răsturnare de situaţie dacă avem în vedere faptul că, până acum, Bucureştiul atrăgea grosul investiţiilor în toate cele trei sectoare ale pieţei imobiliare: retail, rezidenţial şi office. La nivelul celor trei luni analizate, din cele 91 de milioane de euro, doar 15,7 milioane au vizat imobile din Bucureşti. Din această sumă, proprietăţile rezidenţiale reprezintă 91,9%.
În plan european, Bucurestiul este printre puţinele capitale care se mişcă contra curentului. În restul Europei, sectoarele comerciale care au atras cele mai multe tranzacţii sunt reprezentate de proprietăţile de tip office, între 68% şi 91% din total, în oraşe precum Londra, Paris, Milano, Munich, Frankfurt şi Bruxelles, dar şi 2% sau 11% la Madrid, respectiv Berlin, unde investitorii au preferat segmentul de retail.