Instanţa supremă a decis că procesul în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), în care preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, - alături de alte 12 persoane - a fost trimis în judecată de DNA, va continua în septembrie, după ce magistraţii au respins toate excepţiile invocate.
Avocatul liderului PC, Dan Voiculescu, a cerut, săptămâna trecută, Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), restituirea dosarului privatizării Institutului de Cercetări Alimentare, întrucât clientul său nu a beneficiat de un tratament egal cu ceilalţi acuzaţi din dosar, iar urmărirea penală în cazul acestuia este nelegală, relatează Mediafax.
Avocatul liderului PC, Marian Nazat, a susţinut că procurorii anticorupţie au declanşat urmărirea penală faţă de clientul său după ce în cauză fuseseră inculpate alte persoane şi după ce se administraseră toate probele în dosar, în acest fel Voiculescu fiind prejudiciat din punctul de vedere al unei apărări corecte.
Astfel, apărarea acestuia nu a putut participa la numeroasele acte de urmărire penală, precum audieri de martori, ale inculpaţilor, la stabilirea obiectivelor privind raportul tehnico-ştiinţific întomit de specialiştii DNA sau la expertiza dispusă în cauză, când acesta ar fi trebuit să îşi desemneze un expert parte.
În replică, procurorul de şedinţă le-a arătat magistraţilor instanţei supreme că la momentul declanşării urmăririi penale pe numele lui Dan Voiculescu, Parchetul "s-a îngrijit ca acestuia să-i fie comunicată soluţia adoptată de procuror precum şi o citaţie".
La începutul lunii decembrie 2008, preşedintele fondator al Partidului Conservator (PC), Dan Voiculescu, alături de alte 12 persoane printre care fostul ministru al telecomunicaţiilor Sorin Pantiş, a fost trimis în judecată de procurorii DNA în dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare