Dumitru Costin, 49 de ani, unul din cei mai activi lideri sindicali din ultimii 20 de ani, a renunţat la funcţia de preşedinte al Blocului Naţional Sindical (BNS), pentru că protestele sindicaliştilor au eşuat, după votul dat marţi de Parlament pe marginea moţiunii de cenzură. "Prin depunerea mandatului, Dumitru Costin îşi asumă responsabilitatea pentru eşecul înregistrat de mişcarea sindicală şi trage un semnal de alarmă, cel puţin la nivelul BNS, că organizaţiile sindicale trebuie să îşi schimbe comportamentul şi modul de acţiune în vederea apărării intereselor salariaţilor pe care îi reprezintă", spun reprezentanţii BNS. De profesie inginer, Costin şi-a început activitatea sindicală în 1990, când a obţinut funcţia de lider de nucleu sindical la Fabrica de Automobile Dacia Piteşti, unde ulterior a devenit şi lider de sindicat.
La BNS a venit la finele anului 1993, unde a deţinut, pe rând, funcţia de vicepreşedinte, secretar general, preşedinte interimar şi preşedinte. El a ameninţat cu demisia şi în anul 2000, când o ordonanţă a Guvernului prevedea limitarea salariilor în unităţile de stat cu pierderi. Reprezentanţii BNS implicaţi în structurile de dialog social nu vor mai participa la şedinţele cu reprezentanţii Guvernului şi cu cei ai patronatelor atât timp cât "premierul Emil Boc rămâne în funcţie".
Dumitru Costin, 49 de ani, unul din cei mai activi lideri sindicali din ultimii 20 de ani, a renunţat la funcţia de preşedinte al Blocului Naţional Sindical (BNS), pentru că protestele sindicaliştilor au eşuat, după votul dat marţi de Parlament pe marginea moţiunii de cenzură. "Prin depunerea mandatului, Dumitru Costin îşi asumă responsabilitatea pentru eşecul înregistrat de mişcarea sindicală şi trage un semnal de alarmă, cel puţin la nivelul BNS, că organizaţiile sindicale trebuie să îşi schimbe comportamentul şi modul de acţiune în vederea apărării