Mai puţin de jumătate dintre angajaţii din învăţământul doljean care au solicitat gradaţie de merit au primit răspunsuri pozitive din partea consiliului consultativ, a comisiei de coordonare a concursului şi a reprezentanţilor sindicaliştilor.
În timp ce, în 2009, au primit gradaţie de merit 400 de dascăli, secretari, bibliotecari, informaticieni etc., în acest an, selecţia pare să fi fost mult mai drastică. Doar 249 de angajaţi din învăţământul doljean vor primi în următorii cinci ani gradaţii de merit, a căror valoare este de 25% din salariu.
„Gradaţiile de merit s-au acordat pe punctaje diferenţiate în funcţie de disciplină“
A fost o adevărată luptă pentru întocmirea dosarului de solicitare a gradaţiei de merit. Din start, angajaţii au ştiut că vor avea succes dosarele cu cele mai mari punctaje şi care sunt întocmite de cadrele didactice cu performanţe deosebite. Din dorinţa de a lua cât mai multe puncte şi de a obţine 25% în plus la salariu, dascălii au făcut naveta între şcoală, seminarii şi cursuri de perfecţionare. „Gradaţiile de merit s-au acordat pe punctaje diferenţiate, în funcţie de disciplină şi funcţii. Pentru solicitarea gradaţiei de merit, de exemplu, şi-au depus dosarele 38 de manageri, din care însă doar 14 au primit punctaje foarte bune. În învăţământul preşcolar au depus dosar de solicitare a gradaţiei 59 de educatoare, din care doar 37 au fost admise, la învăţământul primar au depus documente 77 de învăţătoare, din care 45 au fost admise“, a precizat Alexandrina Maria Năstase, inspector şcolar management educaţional şi evaluare instituţională, asigurarea calităţii la Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj. Norocoşii manageri care au trecut cu brio de selecţie sunt directori în următoarele unităţi de învăţământ: Colegiul Naţional „Elena Cuza“ (Mircea Năstase), Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti“ (Ion Nanu), Şcoa