Odată cu acceptarea de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii a includerii acestei maladii în rândul bolilor cronice, au fost iniţiate tot mai multe programe în domeniu. Unul dintre ele a fost lansat la 9 iunie a.c. de către Fundaţia „Romanian Children’s Appeal“ prin proiectul: „Calitate în serviciile medicale“, implementat în parteneriat cu Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale „Dr. V. Babeş“ Bucureşti (care a şi găzduit evenimentul), direcţiile de sănătate publică ale judeţelor Brăila, Călăraşi, Giurgiu şi Galaţi. (...)
Proiectul multiregional este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007–2013 – „Investeşte în oameni!“. Acest proiect se va desfăşura în Bucureşti, Ilfov, Brăila, Călăraşi, Giurgiu şi Galaţi. Obiectivul său general este furnizarea unui program de formare profesională pentru cadrele medicale în vederea obţinerii de noi competenţe şi îmbunătăţirii calităţii muncii în domeniul HIV/SIDA şi al comunicării cu pacientul.
Obiectivele sale specifice sunt: • creşterea competenţelor în problematica HIV/SIDA pentru un număr de 860 de medici şi 400 de asistenţi Publicitate medicali din amintitele judeţe şi municipiul Bucureşti • creşterea competenţelor în comunicare pentru un număr de 500 de asistenţi medicali din patru judeţe şi municipiul Bucureşti • creşterea conştientizării cadrelor medicale la problematica HIV/SIDA, în vederea promovării egalităţii de şanse a persoanelor seropozitive în sistemul sanitar şi comunitate.
Programul se adresează medicilor şi asistenţilor medicali indiferent de naţionalitate, etnie, limbă, religie, categorie socială, convingeri, gen, orientare sexuală, vârstă, handicap. Egalitatea de şansă este una dintre temele orizontale importante ale acestui program. Selectarea participanţilor la grupurile de formare se