Joaca la altitudine a copiilor se apropie de final, iar alţii sunt pe cale să le ia locul. Cu un simplu telefon sau un e-mail, tinerii îşi pot petrece vacanţa la munte, unde să înveţe tehnici de supravieţuire şi să primească încredere în ei.
Copiii din tabăra de aventură de la Muntele Mic, împreună cu membri ai Clubului Montan Caransebeş, au participat la o acţiune de ecologizare pe cursul Văii Cuntu de sub Muntele Ţarcu. „Cu aceeaşi ocazie, am făcut şi câteva exerciţii de supravieţuire”, a declarat Coco Galescu, cel care, alături de Răzvan Ioaniţescu şi Dan Brăteanu, se ocupă de programul şi activităţile din tabară. „Canicula din aceste zile ne-a găsit în pădurea de brazi, acolo unde copiii au învăţat să construiască adăposturi din crengi de copac. Toţi participanţii se simt foarte bine. Singurul regret este acela că zilele trec prea repede”, a adăugat alpinistul. „Mulţi dintre copii s-au remarcat şi pe panoul de căţărat, la plasa de paianjen şi la sectorul de echilibru”, spune Răzvan Ioaniţescu. „Piscina de aici din tabără este punctul forte pentru micuţii înotători”, spune Dan Brăteanu.
Aventuri de 7 zile
Una dintre variantele deosebite de petrecere a vacanţei rămâne Tabăra de aventură 2010. Coco Galescu este pregătit deja să îi ajute pe copii să înveţe să se caţere pe munţi. „Acest sport le oferă mai multă încredere în ei şi, în plus, cu tabăra de aventură îi ajutăm chiar să înveţe să se descurce pe cont propriu, atunci când sunt în dificultate”, a declarat pentru Adevărul de Seară Reşiţa, alpinistul Coco Galescu. Programul de tabară se adresează copiilor cu vârste curpinse între 7 şi 15 ani, iar pe lângă alpinism, mai cuprinde şi alte activităti. Tabăra durează şapte zile, perioadă pentru care părinţii trebuie să scoată din buzunare 650 de lei. În acest preţ intră transportul, cazarea, trei mese pe zi, echipament, acces la piscină şi Parc