O masă completă costă 15 lei la autoservirile și terasele de la intrare în stațiune și se dubleză cum ajungi la Cazino.
Deși în weekend numărul turiștilor depășește 20.000, în Mamaia, patronii restaurantelor și teraselor se vaită din cauza lipsei clienților. Și acest lucru pentru că majoritatea celor care vin la mare preferă să servească masa la „împinge“ tava sau să stea la coadă la gogoși, hamsie sau la patiserii pentru a-și potoli foamea. Citiţi şi: Doar trei plaje de pe litoral au apa de îmbăiere foarte bună Zona Satul de vacanță În zona Satul de vacanță, Perla, Parc sunt cele mai multe unități de alimentație. Iată prețurile: clătita - 5 lei un porumb fiert - 4 lei (5 lei în weekend) vata de zahăr – 3 lei o porție de hamsie - 4 lei micul - 1,5 lei bucata kebabul - 7 lei șaorma - între 7 și 9 lei.
La terasele înghesuite una lângă alta din Satul de vacanță, prețurile sunt la fel ca cele de anul trecut, însă destul de mari față de o autoservire din oraș: o sticlă de coca cola - 5 lei gustare pescărească – 24 de lei o porție de ciuperci sote - 10 lei pizza – 10 lei borș pescăresc – 6 lei ciorbă de pui - 5,50 lei ciorbă de legume – 4 lei ciorbă de burtă – 7 lei. Zona Cleopatra În zona Cleopatra, cea mai aglomerată autoservire din stațiune servește un meniu întreg la prețul de 15 lei. Aici, vânzările cele mai mari sunt la ciorbe. Maxim 5 lei costă o ciorbă de legume cu carne, iar un meniu complet cu felul doi și desert ajunge la 15 lei. Variantă meniu: ciorbă de legume, escalop de porc sau vită, salată, două chifle – 15 lei. Zona Cazino În zona Cazino, același meniu pe care l-am găsit și mai jos, în zona Perla sau Satul de vacanță, cu specialități românești costă 30 de lei. Diferența - este servit la mese mai luxoase de ospătari zâmbitori, într-un cadru plin cu flori și fântâni arteziene. Variantă meniu: ciorbă de fasole, șnițel c