O parte dintre alimentele care au fost deja incadrate in categoria superalimentelor, gratie puterilor lor aproape miraculoase si efectelor lor benefice asupra sanatatii, pot fi nocive, cel putin in anumite circumstante.
Este vorba despre grepfruit, sofran, soia, ardei iute si peste gras, conform Daily Mail, care a vorbit cu spcialistii pentru a afla in ce fel acesti aliati se pot transforma in dusmani.
Grepfruit
Acesta este doar unul dintre alimentele care ar trebui sa se vanda cu un prospect, astfel ca cei care il consuma sa stie care sunt contraindicatiile. Pe cat de sanatos este - gratie naringeninei, care echilibreaza nivelul zaharului din sange si previne sindromul metabolic, ajutand ficatul sa arda grasimea in exces - pe atat de periculos este, deoarece creste nivelul estrogenului.
Femeile in varsta care consuma numai un sfert de fruct pe zi isi cresc riscul de a se alege cu cancer mamar cu 30%, dupa cum a aratat un studiu realizat in SUA.
Chiar si asa, grepfruitul ramane o sursa excelenta de Vitamina C, fibre si fitonutrienti, explica specialistii. Atat timp cat medicul tau iti da unde verde la grepfruit, jumatate de fruct pe zi sau 250 de ml de suc iti vor aduce reale beneficii.
Daca sari de un litru de suc pe de grepfruit pe zi sau peste doua fructe in acelasi interval de timp, ai putea sa suporti consecintele.
Sofran
Acest condiment protejeaza ficatul si ajuta la digestia grasimilor, luptand si cu tumorile. In plus, unele studii au aratat ca protejeaza si de Alzheimer.
Consumat in cantitati moderate, sofranul este benefic sanatatii, insa daca se depaseste cantitatea de 100 de mg pe zi poate duce la ulcerul stomacului. In plus, el poate subtia sangele, asa ca trebuie evitat inainte de o operatie sau in cazul in care se iau anticoagulante.
Con