Edilii clujeni au reţineri în a vinde apartamentele ANL către chiriaşi, deoarece în urma acestei tranzacţii municipalităţii i-ar reveni doar 1% din sumă. Un alt aspect este acela că impozitele pe care le vor plăti pe apartamente viitorii proprietari sunt mai mici decât chiriile pe care le plătesc acum.„Există cereri de la chiriaşi care stau de cinci ani în locuinţele ANL. Anul acesta s-a modificat legislaţia şi pot cere cumpărarea şi numai după un an. Noi avem o reţi
Edilii clujeni au reţineri în a vinde apartamentele ANL către chiriaşi, deoarece în urma acestei tranzacţii municipalităţii i-ar reveni doar 1% din sumă.
Un alt aspect este acela că impozitele pe care le vor plăti pe apartamente viitorii proprietari sunt mai mici decât chiriile pe care le plătesc acum.
„Există cereri de la chiriaşi care stau de cinci ani în locuinţele ANL. Anul acesta s-a modificat legislaţia şi pot cere cumpărarea şi numai după un an. Noi avem o reţinere pentru că primim doar 1% din suma de vânzare, iar cu banii aceştia nu ne acoperim nici măcar contravaloarea terenului şi a utilităţilor, pe care noi am fost obligaţi să le punem la dispoziţie. În plus, impozitul încasat anual este insignifiant prin comparaţie cu chiria încasată lunar“, a explicat viceprimarul Laszlo Attila.
Peste 100 de cereri
Acesta a precizat că până în momentul de faţă s-au înregistrat 104 cereri de cumpărare pe care le-au depus tinerii care locuiesc în blocurile ANL. În ultimii zece ani în Cluj-Napoca au fost construite, de primărie, 168 de apartamente ANL, care au fost date în folosinţă în 2003, respectiv 2007.
De asemenea, Consiliul Judeţean a construit într-o localitate limitrofă municipiului, Floreşti, alte 200 de apartamente. Primarul din Floreşti, Ioachim Vancea, afirmă că se fac demersuri pentru punerea în vânzare a apartamentelor şi că a pr