Sala Mare a Primăriei a găzduit, miercuri, consultări între reprezentanţii municipalităţii şi proprietarii de tarabe de ziare şi flori din zona centrală. Acestora le-au fost prezentate modelele standard de chioşcuri alese de Primărie pentru zona istorică şi pentru zonele de blocuri, inspirate după modele din Roma şi Berlin.
În cadrul întâlnirii, reprezentanţii Primăriei le-au prezentat deţinătorilor de chioşcuri din zona centrală şi soluţiile pe care municipalitatea le oferă pentru modernizarea acestora. Astfel, proprietarii îşi pot prelungi contractele actuale, prin încheierea unor acte adiţionale, cu condiţia înlocuirii chioşcurilor vechi, existente, cu altele noi, cu respectarea condiţiilor impuse de Instituţia Arhitectului Şef, pe o perioadă de 10 ani, în vederea amortizării investiţiei.
Cea de-a doua soluţie ar fi scoaterea la licitaţie publică a amplasamentelor pentru care contractele au expirat, cu posibilitatea participării vechilor deţinători de chioşcuri, dar - atenţie! - în condiţii favorizante pentru aceştia. "Se creează condiţii mai avantajoase pentru aceştia, stabilindu-se punctaje diferenţiate pentru vechii deţinători de chioşcuri, faţă de persoanele nou interesate, cu condiţia ca primii să participe la licitaţie tot pentru amplasamentele pe care le-au deţinut", se spune în comunicatul municipalităţii.
Potrivit Hotărârii de Consiliu Local 163 din 2010, în zona centrală vor putea fi amplasate chioşcuri doar cu carte, presă, flori şi aranjamente florale, în timp ce în cartierele de locuit, tarabele vor putea scoate la vânzare şi produse de alimentaţie publică, legume şi fructe, produse de panificaţie sau îngheţată.
Sala Mare a Primăriei a găzduit, miercuri, consultări între reprezentanţii municipalităţii şi proprietarii de tarabe de ziare şi flori din zona centrală. Acestora le-au fost prezentate modelele standard de chioşcuri al