Bursele sunt finanţate din Fondul Social European prin „Educaţia copiilor romi - calea spre un loc de muncă stabil". Valoarea burselor este de câte 185 de lei. Obiectivul general al proiectului este creşterea nivelului de educaţie al copiilor romi şi dezvoltarea capitalului uman.
Elevii romi îşi permit acum să-şi cumpere caiete, culegeri, cărţi, pantofi noi sau uniforme.
Anul acesta, 20 de elevi romi din Brăila şi localităţile Şuţeşti, Viziru, Lanurile, Valea Cânepii, Deduleşti şi Gradiştea, beneficiari ai proiectului „Educaţia copiilor romi - calea spre un loc de muncă stabil", primesc burse sociale şi de merit. Valoarea burselor este de 185 lei.
Burse sociale au fost acordate elevilor din clasele a VII-a, a VIII-a şi a IX-a, iar pentru merit, elevilor din clasele a X-a, a XI-a şi a XII-a.
Averile polițiștilor: Şeful Poliţiei a făcut bani din misiuni de luptă în teatrele de război
„Acordarea acestor burse a fost un lucru extraordinar pentru că i-a stimulat pe elevi să înveţe şi i-a încurajat şi pe alţii. Domnul preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Romi, Ilie Dincă va încerca să mărească numărul bursierilor în anul următor", ne-a declarat Gina Anton, coordonator regional al proiectului.
„O mămică a început să plângă"
Succes: „Ivan Turbincă" de Brăila a fost premiat la Buşteni
Ionela Safta, elevă în clasa a VII-a a primit bursă socială. Fetiţa locuieşte cu bunicii ei într-o singură cămăruţă, iar în urmă cu ceva timp nu avea bani să-şi plătească nici măcar curentul: „Am fost foarte fericită când mi s-a spus că dosarul pentru bursă a fost aprobat".
Printr-o dramă asemănătoare trece şi Vali Pană. Casa în care locuieşte cu părinţii a fost inundată şi mai apoi a luat foc.
Bonificații aberante: 13.000 lei într-o lună pentru noua şefă de la Psihiatrie
„Copiii au fost foarte bucuroşi. Pe ei nu i-a vizitat nic