S-a născut odată cu Revoluţia din ‘89 şi spune că şi-ar fi dorit să trăiască acele vremuri la vârsta majoratului, astfel încât să poată înţelege evenimentele de atunci.
Când era copil, visa să ajungă o celebră scriitoare. „Îmi plăcea să inventez poveşti, mai ales în clasele primare, le spuneam colegilor, după care le aşterneam pe hârtie. Apoi am trecut la poezie pentru copii“, îşi aminteşte Mihaela Răducanu. Tânăra spune că nu şi-a imaginat însă că viaţa o va duce pe tărâmurile informaţiei. „Mereu mi se spunea că trebuie să muncesc mult dacă vreau să fac ceva în viaţă. Niciodată nu mi s-a oferit ceva de-a gata, ci doar după ce am depus efort“, povesteşte Mihaela.
În presa locală a ajuns dintr-o întâmplare. „Într-un anumit context, am întâlnit pe cineva care scria la un ziar local. Aşa am ajuns să scriu şi eu, dar doar o lună de zile pentru că s-a închis publicaţia“, îşi aminteşte Mihaela.
La televiziune, la 18 ani
Proaspăt absolventă a Colegiului Naţional Fraţii Buzeşti, Mihaela a avut şansa de a intra la facultatea de jurnalism. Deşi nu credea că va rămâne mult timp în breaslă, a ajuns la televiziune, în toamna lui 2008. „Brusc m-am trezit că fac ştiri. Îmi era foarte teamă. La 18 ani, să ai asemenea responsabilităţi, nu e deloc uşor. Tremuram în faţa camerei, dar uşor, uşor şi încurajată de colegi am reuşit să depăşesc tracul“, spune tânăra jurnalistă. Prinsă între munca de teren şi montaj, îşi face timp să meargă şi la facultate. Are şi un mare avantaj, practică meseria în acelaşi timp în care învaţă teoria.
Mihaela spune că reportajele sale au reuşit de multe ori să sensibilizeze autorităţile, dar ar fi mulţumită dacă într-adevăr s-ar fi concretizat faptic, semn că mai are ceva de muncă. „În puţinul timp petrecut în media craioveană am făcut câteva reportaje, iar situaţiile pe care le-am întâlnit m-au cutremurat, şi aş da