Patru instrumentişti reuniţi sub numele „Proiect Tudor“ au filmat un videoclip pe străzile din Alba Iulia, la Teatrul de Păpuşi Prichindel şi pe o insulă de pe râul Murş.
Timp de trei zile, miercuri, joi şi vineri, instrumentiştii Dan Tudor, Hans Knall, Ferdinand Borca şi Johann Hentz, au filmat în mai multe locaţii din Alba Iulia videoclipul „Roaba vieţii“. Cei patru mai au de înregistrat sunetul şi după aceea vor realiza videoclipul propriu-zis. Melodia va fi lansată pe site-urile muzicale româneşti şi la posturile de televiziune cu specific muzical.
Solo de tobe pe o insulă de pe râul Mureş
Textul şi muzica melodiei „Roaba vieţii“ este semnat de Dan Tudor. „Nu ştiu exact în ce gen muzical să încadrez acestă piesă. Este de fapt o satiră la adresa clasei politice actuale“, a spus autorul melodiei. Cadrele pentru videoclip au fost filmate în zona pieţei din cartierul albaiulian Cetate, la Teatrul de Păpuşi Prichindel şi pe o insulă de pe râul Mureş. „Poliţia şi Primăria Alba Iulia ne-au sprijinit pentru filmările pe care le-am făcut miercuri, pe stradă. A fost interesant, oamenii s-au oprit să se uite la noi, sper să se oprească şi pentru a ne asculta. Sunetul îl vom înregistra la studioul meu iar mai apoi ne vom ocupa de realizarea videoclipului ca un întreg“, a spus Dan Tudor.
Unul dintre locurile cele mai inedite alese pentru filmări a fost o insula de pe râul Mureş. „Mi-a fost puţin teamă de apă mai ales că s-a filmat la asfinţit. Până la urmă m-am lăsat convins pentru că am vrut să iasă ceva deosebit. Pentru mine a fost o experinţă nouă, e prima dată când fac un solo de tobe între ape“, a spus bateristul Ferdinand Borca.
Instrumentiştii contra muzicii de mouse
Cei patru instrumentişti din Alba doresc să îşi exprime prin această melodie şi opinia faţă de artiştii care fac doar muzică pe calculator. „Es