Premiul Uniunii Europene pentru Patrimoniu Cultural i-a fost acordat datorită programului de pedagogie muzeală „Descoperind Muzeul”, pe care Dana Hrib îl coordonează din 2008.
CITIŢI ŞI
Taxi Dacia Duster face furori în Sibiu
Zeci de căţeluşi caută un stăpân în Piaţa Mică din Sbiu
S-a născut la Bucureşti, a copilărit la Galaţi, dar se consideră sibiancă în adevăratul sens al cuvântului, pentru că aici locuieşte din clasa a VII-a. După terminarea liceului, Dana a ales Facultatea de Teologie, pentru că „era altceva, era un domeniu total necunoscut“, făcând parte din prima generaţie de femei din Sibiu care au făcut Teologia, după Revoluţie. Prima femeie din Sibiu cu doctorat în teologie, totodată, Dana Hrib şi-a dedicat zece ani din viaţă carierei de dascăl, predând religia la elevi de toate vârstele.
De patru ani la Brukenthal
Din 2006, aceasta lucrează la Muzeul Naţional Brukenthal, se implică în tot ceea ce face şi încearcă de fiecare dată să îşi facă treaba cât mai bine. De când a început, vine cu aceeaşi plăcere la serviciu, iar pasiunea pentru ceea ce face se vede în rezultatele sale. A început ca muzeograf la Galeria de Artă Europeană, iar din 2008 este şefa Secţiei de Educaţie, Merketing şi Comunicare, secţie care implică o gamă extrem de varită de activităţi. „ Pe partea de educaţie, această activitate presupune redactarea de publicaţii, coordonarea programelor educative ale muzeului şi activităţile efective cu elevii. La aceasta se adaugă activităţile de marketing şi comunicare, plus continuarea activităţii ştiinţifice de muzeograf“, explică axceasta.
Premiul de valoare
Prin munca sa, Dana a reuşit să aducă un premiul extrem de important Sibiului, Muzeul Naţional Brukenthal fiind primul muzeu din România care a câştigat Premiul Uniunii Europene pentru Patrimoniu Cultural “Europa Nostra”, la ediţia din 2010. Di