Chiar şi atunci când la nivelul mării temperaturile trec de 30 de grade, pârtiile permanente de pe gheţarii din Alpi, Scandinavia sau Caucaz ne pot oferi senzaţii hibernale. Când majoritatea europenilor se înghesuie pe plaje, iau cu asalt terasele umbrite şi consumă cantităţi record de băuturi reci şi îngheţată, unii îşi scot din debara combinezoanele, clăparii, beţele şi schiurile. Pentru români, cele mai apropiate locuri în care pot să schieze în iulie sau august sun
Chiar şi atunci când la nivelul mării temperaturile trec de 30 de grade, pârtiile permanente de pe gheţarii din Alpi, Scandinavia sau Caucaz ne pot oferi senzaţii hibernale.
Când majoritatea europenilor se înghesuie pe plaje, iau cu asalt terasele umbrite şi consumă cantităţi record de băuturi reci şi îngheţată, unii îşi scot din debara combinezoanele, clăparii, beţele şi schiurile. Pentru români, cele mai apropiate locuri în care pot să schieze în iulie sau august sunt cele şase pârtii (cvasi)permanente din Austria: Dachstein, Kitzsteinhorn – Kaprun, Hintertux, Molltal şi Stubai. Celebrul centru de schi din Solden nu mai este deschis vara din cauza calităţii slabe a zăpezii. Şi în Italia sunt cel puţin patru locuri în care pot fi practicate sporturi de iarnă în plin sezon estival: Marmolada, Stelvio, Passo Tonale şi Val Senales. Elveţia se mândreşte cu pârtiile din Saas-Fee şi Zermatt, iar în Franţa se schiază de primăvara până toamna la Les Deux Alpes şi Tignes.
Dacă în Alpi poţi schia dimineaţa şi înota după-amiaza în piscina în aer liber de la poalele muntelui, nu la fel se întâmplă în nordul Norvegiei, unde temperaturile nu trec decât rareori de 20 de grade în lunile de vară, ceea ce face ca mai multe zone de schi (Galdhopiggen, Stryn şi Folgefonn) să rămână deschise, în ciuda altitudinilor mai mici.
Din Rusia în Chile
Nu la fel de uşor accesibil, presupunând obţin