În primele cinci luni ale anului, Poliţia a constatat peste 5.900 de infracţiuni de evaziune fiscală, înregistrându-se o creştere de 28,69% faţă de perioada similară a anului 2009, peste 4.700 de persoane fiind suspectate. Din totalul infracţiunilor constatate în primele cinci luni ale anului, 728 au fost declinate spre soluţionare către DNA sau DIICOT, potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române. În aceeaşi perioadă, Poliţia Română a solu�
În primele cinci luni ale anului, Poliţia a constatat peste 5.900 de infracţiuni de evaziune fiscală, înregistrându-se o creştere de 28,69% faţă de perioada similară a anului 2009, peste 4.700 de persoane fiind suspectate.
Din totalul infracţiunilor constatate în primele cinci luni ale anului, 728 au fost declinate spre soluţionare către DNA sau DIICOT, potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române.
În aceeaşi perioadă, Poliţia Română a soluţionat 1.324 de dosare penale prin propunere de trimitere în judecată, sub acuzaţia de evaziune fiscală, cu 69,25% mai multe decât în primele cinci luni din 2009.
Potrivit IGPR, cele mai frecvente forme ale evaziunii sunt neînregistrarea în totalitate sau în parte a veniturilor realizate, înregistrarea de cheltuieli fictive, îndeosebi sub aspectul prestărilor de servicii (management, marketing, know-how, consultanţă), majorarea cheltuielilor prin înregistrarea în contabilitate de documente de provenienţă a marfurilor şi serviciilor cu preţuri nereale, în scopul diminuării TVA de plată şi a impozitului pe profit, dar şi reţinerea şi nevirarea în termenul legal a impozitelor cu stopaj la sursă.
467 de infracţiuni în domeniul vamal
În ceea ce priveşte cazurile de fraudă vamală, potrivit statisticilor Poliţiei Române, acţiunile structurilor IGPR din primele cinci luni ale lui 2010 au dus la constatarea a 467 de i