Complicii cu ajutorul cărora Marian Vanghelie a ocupat, în Cimitirul Bellu, capela unui erou al Războiului de Independenţă au fost folosiţi de primarul sectorului 5 şi în alte demersuri controversate. Sistemul de recompense politice pus la punct de Marian Vanghelie i-a asigurat un anturaj fidel, dispus să joace rol de paravan în afaceri sensibile.
Marian Vanghelie (42 de ani) şi-a îngropat bunicul din partea mamei, Constantin Niculae, în locul osemintelor generalului Iacob Lahovary, erou al Războiului de Independenţă, ministru de război în patru mandate şi ministru al Afacerilor Externe. Profanarea istoriei nu ar fi fost posibilă dacă Vanghelie nu ar fi primit sprijinul unui grup de oameni din jurul său cu care a mai făcut şi alte matrapazlâcuri.
Un preot politician
Radu Dumitru (42 de ani) este administratorul care a declarat în 2003 Capela Lahovary ca fiind lăsată în părăsire pentru a o putea concesiona unei rude de-a lui Marian Vanghelie. Dumitru şi Vanghelie se ştiau încă din anul 2000. Vanghelie ajunsese primar la sectorul 5, iar Dumitru, consilier local.
De profesie preot, Radu Dumitru şi-a făcut un nume în PSD din poziţia de şef al Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane din Bucureşti (ACCU). Pentru devotamentul din partid, acesta nu a fost lăsat la greu de consilierii PSD de la Primăria Capitalei. În 2002, primarul Traian Băsescu i-a desfăcut contractul de muncă pe care îl avea la ACCU din pricina unor suspiciuni de corupţie. Social-democraţii din Consiliul General al Municipiului Bucureşti l-au reinstalat în funcţie.
Un an mai târziu, Dumitru îşi plătea poliţele în partid. Ziarul „Adevărul" a descoperit că Radu Dumitru a dat în 2003 în concesiune Capela Lahovary lui Nicolae Cristea, actual şef al Administraţiei Domeniului Public din Sectorul 5, dar şi un loc de veci lui Cătălin Voicu, pe atunci consilier al lui Ion Ilie