Ionuţ Badea, cel care l-a antrenat pe Răduţ la Curtea de Argeş dezvăluie pe ce posturi dă randament maxim cel mai scump transfer al roş-albaştrilor.
Tehnicianul spune despre proaspărul stelist că e letal atunci cînd evoluează în centrul terenului şi i se dă libertate ofensivă
Cel mai răsunător şi mai costisitor transfer al Stelei din această vară e Mihai Răduţ, puştiul-minune adus de la Internaţional Curtea de Argeş. Întrebarea următoare e unde îşi va găsi locul în primul "11" al roş-albaştrilor tînărul fotbalist care a debutat deja şi în echipa naţională?
Poate cel mai în măsură să analizeze subiectul este cel care a lucrat zi de zi în ultimele 6 luni cu Răduţ. E vorba despre Ionuţ Badea, tehnicianul lui Inter Curtea de Argeş. "Jucător talentat, are calităţi formidabile, iar forma lui sportivă actuală e de Steaua şi de echipa naţională, de-asta a şi ajuns acolo", a spus Badea, după care a dezvăluit cele 3 posturi pe care Răduţ dă randament maxim.
1. Mijlocaşul ofensiv într-un 4-4-2 romb
"Are o arie de acţiune largă, dar de exemplu în sistemul clasic 4-4-2, l-am folosit în centrul liniei mediane ca mijlocaş ofensiv. Într-o aşezare în romb a celor 4 mijlocaşi, el era vîrful rombului, mijlocaşul care evolua în faţa închizătorului", a spus Badea. Cum ar arăta faza ofensivă la Steaua în acest sistem? Aşa: Nicoliţă, D. Stoica, Răduţ, Tănase - Kapetanos, Stancu.
2. Trequartista în sistemul 4-2-3-1
Un alt post pe care Badea spune că Răduţ se simte excelent e cel de mijlocaş central într-un alt sistem, 4-2-3-1. "E mijlocaşul central din linia de 3 din spatele singurului vîrf. Italienii îi spun trequartista, iar Răduţ ştie să joace perfect între linii" e caracterizarea lui Badea. În acest modul, Steaua ar putea juca în felul următor: D. Stoica, Păcurar - Nicoliţă, Răduţ, Tănase - Kapetanos