Succesul respingerii motiunii de cenzura a adus si necazuri pentru unii reprezentanti ai puterii, nu numai bucurii. Oameni adusi din societatea civila, diferiti, morali, fara experienta politica, care nu se predau in fata sabloanelor si a canoanelor politice au dat emotii partidului de guvernamant.
Acum, acestia trebuie sa plateasca in fata partidului, in fata conducerii. Nu si in fata electoratului. Teo Trandafir a fost, alaturi de altii, un exponent al nesupunerii politice fata de politica de austeritate propusa de Guvern. A ascultat vocea parintilor pensionari si nu vocea premierului Emil Boc.
Teo Trandafir "a avut un gest de fronda fata de presedintele partidului". Teo Trandafir si-a facut un calcul gresit cand a votat impotriva Guvernului. Teo Trandafir trebuie exclusa din partid pentru ca s-a crezut la "Teo Show". Teo Trandafir trebuie judecata in fata marelui consiliu. Ea trebuie sa-si invete lectia. Reverberatii ale constiintei conducerii democrat-liberale.
Politica nu e pentru toata lumea. Politica nu este pentru astfel de oameni care voteaza dupa constiinta. Politica este pentru cei care cu constiinta se supun partidului si care fac afaceri cu statul, devalizeaza in mod nerusinat banii contribuabilului, pentru cei care sechestreaza oameni si care pot deveni secretari de stat, pentru primari care sunt arestati pentru coruptie sau pentru tot felul de personaje din lumea interlopa care se amesteca cu succes in regnul politic. Exemplele pot continua.
A fost acuzata de analistii de serviciu, unii mai partizani ca altii, dar toti obiectivi, ca a fost cel mai smecher personaj politic. Ca a fost mai abila ca toti politicienii. Ca in mod constient s-a folosit de personalitatea sa, de imaginea sa, de experienta sa de televiziune pentru a face un spectacol personal. Teo Trandafir a tradat inainte sa se aseze comod in bar