Aproape o sută de persoane, printre care şi revoluţionari , au luat parte la lansarea cărţii „Sfârşitul Ceauşeştilor“, de Grigore Cartianu. Bestsellerul lui Grigore Cartianu, „Sfârşitul Ceauşeştilor. Să mori împuşcat ca un animal sălbatic“, va fi lansat azi la Braşov, mâine la Bucureşti şi miercuri la Craiova.
„Eu am încercat să-i umanizez pe soţii Ceauşescu, să redau felul cum trăiau, cum gândeau, ce emoţii, ce spaime au avut în ultimele zile", a povestit jurnalistul în faţa celor prezenţi, ieri, la lansarea de la Cluj. Întâlnirea cu publicul a fost una emoţionantă.
Familia Pop din Lugoj a venit special la lansare pentru a-i spune lui Grigore Cartianu cât de importantă este această carte pentru ei. „Şi eu, şi soţul meu am participat la Revoluţie în Bucureşti. Adevărul, chiar dacă doare şi este scos la iveală mai târziu, e foarte necesar", ne-a spus Victoria Pop.
La sfârşit, autorul a primit din partea Asociaţiei pentru Adevărul Revoluţiei o diplomă şi o insignă. Răzvan Rotta, fotograful Revoluţiei clujene, i-a făcut cadou albumul fotografic realizat cu clişeele din 21 decembrie 1989.
Contrarevoluţia din Turda
Invitat să ia cuvântul la lansare, Victor Lungu, autor a două volume despre Revoluţia de la Cluj, a spus: „În 21 decembrie au murit oameni la Cluj-Napoca. Sunt oamenii lui Ceauşescu. În judeţ însă s-au înregistrat şi victime ale Contrarevoluţiei, cum au fost cei de la Turda". Doru Radosav, directorul Institutului de Istorie Orală, a adăugat: „Între 23 august 1944 şi 24 decembrie 1989 stă o istorie a celor mici, o istorie ce trebuie spusă de oamenii care au trăit-o". După lansare, autorul a dat autografe aproape trei ore.
Volumul „Sfârşitul Ceauşeştilor" a fost bestsellerul ediţiei din 2010 a târgului de carte Bookfest, cu 2.130 de exemplare vândute.