Când vine vorba despre petreceri, lăutarii spun că ei ştiu cel mai bine să încingă atmosfera, cu 1.500 de euro. La rândul lor, DJ-ii zic că ei se pliază pe gustul tuturor, cu 300 de euro.
O nuntă care se respectă are instalaţie de lumini ca la un miniconcert, lasere, maşină de fum, confetti sau baloane colorate. Ţambalul şi acordeonul au cam dispărut, acum e vremea clapelor, a lăutăriei la orgă şi a Dj-ilor de nunţi şi botezuri, iar cuvântul de ordine e entertainmentul.
Oferta şi pachetele sunt destul de variate, însă întrebarea de dinaintea nunţii e cine îi va face pe invitaţi să încingă hora, lăutarii sau Dj-ul?
Feelingul dictează când se cântă Braşoveanca
Formaţia Vis, din Piteşti, cântă la nunţi cam de 3 ani. Cristina e solistă, Dan cântă la vioară şi voce, Alex la clarinet şi voce, iar Adrian la clape şi voce. Toţi au studii muzicale. Până la sfârşitul anului, în afara postului au toate weekendurile ocupate cu nunţi.
"Mailul formaţiei e plin de solicitări şi felicitări şi nu o zic ca să ne lăudăm. Am avut cereri să cântăm prin toată ţara, şi la Iaşi, şi la Timişoara, chiar şi în Spania", spune Alex.
Secretul formaţiei stă în "prestanţa scenică, interactivitatea cu invitaţii şi feelingul din timpul petrecerii". Formaţia nu merge niciodată cu lista de melodii de acasă. "E normal să întrebi mirii cam ce muzică şi-ar dori, eventual să ceri o listă de melodii. Însă noi nu am mers niciodată cu program stabilit dinainte, în funcţie de reacţia nuntaşilor hotărâm pe loc următoarea melodie", explică solistul violonist Dan.
De luni, formaţia intră în repetiţii. "Încercăm melodii noi, care ni s-ar potrivi sau care ne plac şi ar prinde la public. Totul e în funcţie şi de cere lumea. În ultima perioadă, de exemplu, se cer din ce în ce mai multe evergreenuri, Julio Iglesias, chiar piese de la Ar