Rudele unei femei au dat în judecată Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi şi Ministerul Administraţiei şi Internelor după ce aceasta a fost înhumată fără ca familia să fie anunţată. Magistraţii Judecătoriei Iaşi i-au dat dreptate mamei şi fiicei Garoafei Grigoraş, moartă în decembrie 2007, şi au decis să primească 100.000 de lei daune morale.
Caz fără precedent în justiţia ieşeană. O femeie de 39 de ani a fost găsită moartă şi ulterior a fost îngropată de autorităţi fără ca membrii familiei sale să aibă habar. Instituţiile care s-au ocupat de formalităţi arată cu degetul spre Poliţie. Însă oamenii legii susţin că ei nu aveau obligaţia să anuţe familia, dacă persoana în cauză nu este dată dispărută. Acest lucru nu i-a împiedicat însă să trimită o adresă către Institutul de Medicină Legală Iaşi în care precizează că „în urma verificărilor s-a constatat că nu are aparţinători legali".
Lucreţia Moisei povesteşte că fiica sa Garoafa Grigoraş (39 de ani) a plecat de la locuinţa lor din zona Sărăriei în luna noiembrie 2007. „Îmi tot spunea că o să plece în Italia sau Spania. A venit să-şi ia şi lucrurile de acasă, iar fetiţa ei a rămas cu mine. M-am gândit că îi este greu şi ei, nu şi-a găsit serviciu şi nu mă poate suna. Pentru că doream să deschid succesiune după soţul meu şi nu a dat nici un semn în aprilie m-am dus la Secţia II de Poliţie", îşi aminteşte Lucreţia Moisei.
Moartă într-un adăpost
Însă aici femeia a aflat cu stupoare că fiica sa a murit în decembrie 2007, într-un adăpost improvizat din zona Canta, unde locuiau mai mulţi boschetari, iar în luna februarie 2008 a fost îngropată în cimitirul Petru şi Pavel.
Ancheta făcută de Poliţia şi Parchet a arătat că femeia nu a fost ucisă, iar soluţia i-a fost comunicată unui boschetar care a anunţat decesul.
După necropsie IML a întrebat printr-o adresă Secţia II dacă fem