Numele său este atât de legat domeniul în care a lucrat mai bine de 28 de ani încât nimeni nu s-a gândit vreodată să-i conteste meritele. Este omul pe care toată lumea îl respectă ba, mai mult decât atât, îl consultă pentru diverse probleme legate de administraţie.
De altfel, îndelungata sa carieră este singurul lucru cu care se laudă şi asta doar între cunoscuţi. Spiritul său de echilibru este moştenit din copilărie, de când tatăl său, care a fost dascăl, i-a fost diriginte. Tatăl, diriginte
„Nu era confortabilă această trecere zilnică de la statutul de copil-părinte la cea de elev-profesor. Apreciez că nu am fost privilegiat de faptul că eram fiu de profesor, am primit un tratament egal de la toţi ceilalţi dascăli", spune Romeo Postelnicu.
Matematica s-a numărat printre materiile preferate. A urmat apoi istoria. „Matematica te ajută să ai o anumită matrice în care te formezi şi care te ajută să gândeşti. Apoi mi-a plăcut istoria, în special cea a Evului Mediu, perioada marilor domnitori români", spune profesorul despre materiile sale preferate.
A urmat apoi profilul real la „Unirea". A dat examen la Sibiu, la Facultatea de Drept din Sibiu, unde a absolvit în 1979. A urmat apoi studiile post universitare şi cele de doctorat în acelaşi domeniu, respectiv în administraţie publică.
„Am apreciat la Sibiu modul în care am fost ajutaţi ca studenţi să facem diverse studii. Atât de profesori, cât şi de comunitate", spune Romeo Postelnicu, cu o oarecare nostalgie.
La Sibiu şi-a cunoscut, de altfel, şi soţia. Cariera în administraţie a început-o în judeţul Hunedoara, comuna Gioagiu, acum, oraş. A revenit acasă ca secretar al judeţului Vrancea, în 1992, ca mai apoi, timp de doi ani să fie prefect.
Din 1995, timp de cinci ani a ocupat funcţia de secretar al judeţului iar alţi cinci ani şi i-a petrecut în cadrul Ministerului Administraţie