Scrie de la vârsta de zece ani şi a publicat în diverse reviste literare. Nu vrea să ducă o viaţă monotonă, ci îşi doreşte să treacă prin toate continentele.
Este o fire veselă, pusă pe glume. Mai mereu o vezi zâmbind. Poezii scrie de la vârsta de zece ani, când s-a înscris la Cenaclul Literar al Palatului Copiilor din Craiova. „Prin clasa a IV-a am început să scriu. Nu îmi aduc aminte cum se numea prima poezie, dar sigur era una despre ghiocei“, spune tânăra râzând. Ca majoritatea tinerilor din generaţia ei, Daniela s-a „îndrăgostit“ de poeziile scrise de Mihai Eminescu şi Lucian Blaga.
O contribuţie importantă a avut-o şi fosta profesoară de limba şi literatura română care a îndrumat-o spre lumea literaturii. Tânăra mărturiseşte că în timpul şcolii generale mai mult a cochetat cu scrisul, abia în perioada liceului apucându-se serios de treabă. „Până la vârsta de 14 ani am scris poezii pentru revista şcolii. După ce am trecut în clasa a IX-a şi am intrat la Liceul Elena Cuza, la clasa de filologie, am început să scriu mai multe şi să public în diverse reviste de specialitate“, povesteşte tânăra, cu nostalgie. A intrat apoi la Facultatea de Litere din cadrul Universităţii din Craiova.
Poezie minimalistă
În prezent, Daniela face parte din Cenaclul Mozaicul şi este colaborator al revistelor literare online www.sisif.ro şi www.egophobia.ro. Pentru ea, scrisul este şi un mod de evadare spirituală, după cum ne şi mărturiseşte: „Poezia este un mijloc prin care nu mă las sufocată de lupta pentru supravieţuire“. Printre poeţii săi preferaţi se numără Nichita Danilov, Nichita Stănescu, Emil Brumaru, Ernest Hemingway, însă cel mai mult apreciează opera lui Paul Celan.
Daniela este atât de impresionată de activitatea lui Paul Celan încât a decis să demareze un proiect ce priveşte traducerea creaţiilor poetului scriitor de limbă germană. „Paul Celan