Cei care vor să-şi deschidă un mic atelier de reparaţii, o croitorie sau o frizerie pot beneficia de finanţare europeană de până la 200.000 de euro/proiect. Programul urmăreşte atât crearea de microîntreprinderi în mediul rural, cât şi dezvoltarea celor existente, fiind încurajată în special iniţiativa tinerilor şi a femeilor. Pot solicita finanţare microîntreprinderile şi persoanele fizice care se angajează ca până la data semnării contractului să se autorizeze cel
Cei care vor să-şi deschidă un mic atelier de reparaţii, o croitorie sau o frizerie pot beneficia de finanţare europeană de până la 200.000 de euro/proiect.
Programul urmăreşte atât crearea de microîntreprinderi în mediul rural, cât şi dezvoltarea celor existente, fiind încurajată în special iniţiativa tinerilor şi a femeilor. Pot solicita finanţare microîntreprinderile şi persoanele fizice care se angajează ca până la data semnării contractului să se autorizeze cel puţin ca PFA şi să funcţioneze ca microîntreprinderi. Nu pot depune cerere de finanţare beneficiarii înregistraţi în lista Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) a debitorilor pentru Programul SAPARD şi pentru Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală, până la achitarea integrală a datoriei faţă de APDRP, inclusiv a majorărilor de întârziere, sau cei care au contracte de finanţare reziliate din cauza nerespectării clauzelor contractuale.
Beneficiarul trebuie să nu fi suferit sancţiuni economico-financiare şi să dovedească dreptul de proprietate asupra terenului pe care urmează să realizeze investiţia sau dreptul de folosinţă pe o perioadă de cel puţin zece ani.
Dacă beneficiarul este PFA, valoarea maximă a finanţării este de 50.000 de euro/proiect. În cazul micro-întreprinderilor care îşi desfăşoară activitatea în sectorul transportului rutier, se acordă până la 100.000 de euro/proiect,