Pe 5 noiembrie 1999, cu Marius Vizer la conducere, clubul Liberty reuşea una dintre marile performanţe din istoria sportului românesc, cucerirea Cupei Campionilor Europeni. La judo.
Întrebat mereu despre fotbal, Vizer a evitat în acea perioadă să se implice în sportul rege. Până într-o zi, când le-a spus apropiaţilor: "Gata, hai să promovăm FC Bihor". Şi s-a ţinut de cuvânt. Astăzi cere din nou conducerea clubului...
Victorie!
Strategia era clară: în trei ani echipa trebuia să ajungă în prima ligă. Primul pas a fost făcut la finele turului de campionat 2000-2001 când FC Bihor a fost preluat de Marius Vizer. Echipa se afla în partea a doua a clasamentului, dar avea să încheie sezonul pe un incredibil loc 4 şi o serie de 12 jocuri fără înfrângere, sub bagheta lui Ioan Andone. Sezonul următor a reprezentat o bătălie în care FC Bihor a fost la un moment dat pe primul loc, în minutul 16 al meciului cu FC Baia Mare, dar a pierdut cu 1-2 marele derby şi a prins ultima poziţie a podiumului, după UTA şi FC Baia Mare.
Al treilea şi ultimul sezon al lui Vizer la FC Bihor a fost cel mai fructuos. Orădenii au reuşit să încheie campionatul pe locul doi, după Unirea Alba Iulia, şi să prindă barajul de promovare contra Oţelului Galaţi. Prima manşă avea să fie pierdută cu 1-2 la Galaţi, dar returul de la Oradea a intrat în istorie. Cu 25.000 de orădeni în tribune - ultima dată când stadionul a găzduit atâţia spectatori -, orădenii, conduşi cu 0-1, au revenit şi s-au impus după prelungiri. "Golul de aur" a fost reuşit de Bogdan Vrăjitoarea, cel care a marcat de altfel toate golurile echipei orădene din dubla cu gălăţenii.
Victoria a scos oraşul în stradă. Au fost momente de euforie aşa cum au mai trăit orădenii doar la evenimentele din decembrie 1989 sau la marile performanţe ale "Generaţiei de Aur". Seara care a urmat marii promovări a prilejuit întâln