Braşoveanul de 21 de ani se identifică cu sportul care a apărut în urmă cu 50 de ani în America şi nu se poate dezlipi nicio zi de skate-ul personal.
Pasiunea lui Mihai pentru „sportul cu placa" a luat naştere în 2003, atunci când tânărul a luat parte la un schimb de experienţă între skateri, la Dublin, în Irlanda. Tot din Regatul Unit, braşoveanul şi-a achiziţionat şi prima placă. „Părinţii mei nu-mi dădeau voie să practic acest sport, întrucât se temeau să nu mă accidentez grav. Poate de aceea mi-am şi cumpărat prima placă de afară. Când am venit cu skate-ul în ţară, i-am pus în faţa faptului împlinit şi nu au mai avut ce să-mi facă", îşi aminteşte Mihai.
Doi ani mai târziu, tânărul a participat la primul concurs de skateboarding, desfăşurat la Braşov, acolo unde s-a clasat pe locul III la „Game of Skate". Ulterior, Mihai a luat microbul acestui sport şi nu trece o zi în care să nu petreacă, în medie, patru - cinci ore pe skate. „În grupul meu de prieteni sunt cam 15-20 de skateri care practică acest sport, în fiecare zi. De multe ori, stăm pe placă de dimineaţa până seară. Nu ne plictisim niciodată, întrucât tot timpul încercăm să improvizăm elemente noi. Din păcate, deşi în Braşov sunt, poate, cei mai buni skateri din ţară, suferim cumplit la infrastructură. În general, în România nu există o anumită cultură pentru acest sport şi efectiv nu prea avem unde să ne dăm cu placa", povesteşte braşoveanul.
Antrenor de skateboarding
Experienţa pe care a acumulat-o de-a lungul celor şapte ani îl ajută pe Mihai Barbu să-i iniţieze şi pe alţii în tainele acestui sport. Drept urmare, braşoveanul a deschis o şcoală de skateboarding şi îi aşteaptă, în fiecare weekend, de la ora 12.00, în skate park-ul de la Hidromecanica, pe cei care vor să înveţe să se dea cu placa. „Facem din plăcere acest lucru şi de aceea nici nu cerem niciun ban. Acest sport a luat