Îi vedemîn fecare zi prin oraş cărând saci cu pet-uri, cartoane sau alte vechituri, cotrobăind prin gunoaie pentru ceva de mâncare sau un obiect aruncat care le-ar fi de folos.
Nu au unde să stea, deci orice adăpost părărsit devine casa lor temporară. Cantoanele de pe marginea căii ferate din preajma Strandului din Piteşti au devenit locuinţe pentru aceşti oameni. În fiecare an, în aceste adăposturi stă altcineva şi fieare dintre cei care se adăpostesc aici lasă în urmă nişte munţi de gunoaie, vizibile foarte bine din blocurile de peste stradă.
Focare de infecţie citadină
În loc de geamuri, cartoane şi zdrenţe, haine jerpelite atârnate pe afară, iar în loc de verandă, iar în faţa cantonului tronează o groapă aproape umpluă până la refuz de gunoaie. Au şi animale de casă, un câine, şi el fără casă şi fără stăpân şi o mâţă slăbănoagă s-au aciuat pe lângă locuinţa de conjunctură. În zona respectiă, gunoi s-a acumulat pe lângă calea ferată pe o distanţă considerabilă, iar în adăpostul de la tunelul vechii mori din Piteşti există şi o saltea cu plapumă. Nimeni nu ridică tot gunoiul acumulat de acolo, iar în zilele toride mirosul se simte de la distanţă. La numai câţiva metri distanţă, se ridică maiestuos şi câte o vilă, iat în imediat apropiere se află parcul Ştrand. „Noi nu avem deocamdată sesizări pentru această situaţie. Voi mai verifica încă o dată luni dacă nu cumva s-a făcut vreo inspecţie. Din ce ştiu eu, nu s-a făcut deocamdată”, spune dr. Maria Păun, director adjunct Drecia de Sănătate Publică Argeş.
Trimişi „acasă” oamenii străzii preferă tot Piteştiul
“Persoane fără adăpost există 8 persoane în evidenţele poliţiei şi stau prin adăosturi nefolosite, cantoane, clădiri părăsite, sau prin preajma gării. Poliţia face cercetări pentru a vedea dacă fac parte din reţele organizate.”, a declarat subinspectorul Robert Radu, purtăto