A predat istorie patru decenii. De curând a obţinut trofeul „Mihai Viteazul", diploma de cavaler şi o copie după un koson, în cadrul Congresului Internaţional de Dacologie.
Un istoric şi un dascăl exemplar. Şi-a dedicat viaţa învăţământului românesc şi a condus spre succes zeci de generaţii de elevi. Adriana Grigorescu a predat istoria aproape patru decenii, iar după ce a ieşit la pensie a continuat să lucreze.
„Am fost profesor de istorie 39 de ani, şapte luni şi trei zile, aşa cum scrie în cartea de muncă, din care zece ani la Buzău şi restul la Grupul Şcolar Edmond Nicolau", ne povesteşte profesoara.
Portret: Ana Maria Crăciun este eleva de nota zece a Brăilei
Despre Grupul Şcolar „Edmond Nicolau", profesoara Grigorescu are numai cuvinte de laudă.
„Pentru mine, această şcoală a fost şi este o a doua casă şi familie. Când trec cu tramvaiul, mă uit la ea cu drag, are gard şi ferestre noi şi o grădină cu trandafiri. Privesc la cabinetul de istorie, unde am ţinut atâtea ore. Şi îmi place tot mai mult şcoala mea, pentru că este tot mai frumoasă şi mai cochetă, prin grija celor trei directoare „furnicuţele" care nu mai prididesc să aibă grijă de tot şi de toate", susţine Adriana Grigorescu.
Profesor cu gradul didactic I şi distinsă cu titlul de „Profesor evidenţiat", Adriana Grigorescu s-a pensionat în 1999 şi a primit din partea Inspectoratului Şcolar Judeţean Brăila diploma de onoare pentru merite deosebite în întreaga activitate didactică.
Trofeul „Mihai Viteazul"
A învăţat şi educat zeci de generaţii de elevi. A pregătit şi însoţit elevi la faza judeţeană şi naţională a olimpiadelor de istorie, iar în 2005, de Ziua Mondială a Educaţiei, a primit Diploma „Edmond Nicolau". A prezentat „Istoricul comunităţii bulgare la Brăila" şi „Sfinţii Chiril şi Metodie".
„Lucrările au fost apreciate şi am fost invitată să partici