Diana Rizoiu, proaspăt absolventă de Filosofie, spune că fără această facultate nu ar fi devenit omul care este astăzi. „Meseria“ de filosof a fost introdusă în nomenclator. „Pasionaţii de înţelepciune“ declară că terminarea unei astfel de specializări nu îi face nicidecum filosofi, ci specialişti în filosofie.
„Într-o lume materialistă, preocupată de imediat, mai sunt încă oameni care, din pasiune, studiază filosofia, oameni care devin puternici trăindu-şi intens viaţa spirituală". Aşa a început discuţia Diana Rizoiu, 21 de ani. proaspăt absolventă a Facultăţii de Filosofie a Universităţii din Bucureşti.
Ea spune că nu oricine poate face Filosofie pentru că nu toţi au capacitatea de a-şi pune întrebări în legătură cu „ploaia de afară care ba are picătura mare, ba are picătura mică". „Sunt foarte mulţi care dau la Facultatea de Filosofie pentru că admiterea este uşoară. Se intră pe bază de dosar. Mulţi vin doar de dragul de a face o facultate, puţini sunt însă cei care o fac pur şi simplu din pasiune: aceea de a citi, de a gândi, de a cunoaşte, de a-şi pune întrebări", a spus Diana.
Ea a mai zis că a reuşit să-şi formeze propriul mod de gândire în urma lecturilor pe care le-a avut de-a lungul anilor de studiu. Într-un final a devenit mai puternică şi mult mai capabilă să vadă miile de feţe ale unei probleme, „să despice firul în mii, şi nu în patru". „Fără această facultate nu aş fi devenit omul care sunt astăzi. M-a ajutat să înţeleg de ce fac ceea ce fac şi de ce sunt aşa cum sunt", afirmă tânăra.
Seminariile, ţinute în iarba din curte
Facultatea îi încurajează pe studenţi să gândească, inclusiv prin modul de desfăşurare a seminariilor. Când e cald afară, acestea se ţin pe iarbă, în curtea facultăţii, alături de profesorii care sunt foarte deschişi, după cum a spus studenta.
„Asta în afară de seminariile pe care le ţin studenţii î