O alimentatie bogata in zahar este greu de evitat. Carbohidratii se gasesc in aproape toate alimentele si joaca un rol esential in buna functionare a sistemului imunitar, fertilitate sau coagularea sangelui.
O lipsa de carbohidrati poate duce la proasta functionare a organismului. Deficitul de carbohidrati este insa rar intalnit in tarile occidentale.
Mai des intalnit, zaharul in exces poate cauza probleme mari. Consumul excesiv de hidrati de carbon, in special zaharuri rafinate (cum ar fi siropul de zahar sau porumbul), poate provoca obezitate, diabet de tip 2 si cancer.
De aceea, Regimes Maigrir va face o lista cu 10 alimentele dulci, care ar trebui sa fie consumate cu moderatie.
1. Fructoza si zaharul pudra. Este vorba de glucide rafinate in stare pura. Acestea sunt facute din 99,999% carbohidrati.
2. Bauturile facute din prafuri si bomboanele gumoase. Bomboanele sunt derivate simple de zaharuri rafinate si sunt adesea facute din carbohidrati in proportie de 98-99%, avand o valoare nutritiva mica.
3. Cerealele. Cele mai multe cereale aflate in comert sunt pline de zaharuri (chiar si cele care pretind ca sunt cerealele integrale). Daca cititi eticheta acestora, veti vedea ca unele sunt constituite in proportie de 90-93% din carbohidrati.
In schimb, boabele de ovaz sau secara pot contine doar 10 - 12% glucide, iar aceste cereale ofera mai multe vitamine si carbohidrati complecsi (carbohidrati buni) fata de restul cerealelor.
4. Fructe uscate (mere, prune, banane, curmale). Fructele uscate sunt bogate in carbohidrati. Aceste alimente contin, de asemenea, o multime de fibre si vitamine. Pe termen lung, ar fi mai bine sa reduceti consumul de astfel de elemente.
Fructele uscate precum merele, prunele si bananele sunt facute din glucide in proportie de 88-90%, pier