Partidele politice şi-au împărţit influenţa în televiziunea şi radioul de stat. În Consiliile de Administraţie ale televiziunii şi radioului public, PSD şi PDL vor avea cei mai mulţi oameni.
După ce au respins propunerea legislativă pentru modificarea Legii SRTV şi SRR iniţiată de Raluca Turcan (PDL), care prevedea, în principal, depolitizarea conducerilor SRTV şi SRR, depuţaţii au stabilit câţi oameni va avea fiecare partid în consiliile de administraţie.
Liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, a precizat că, astfel, pentru Consiliul de Administraţie al TVR, PDL şi PSD vor face propuneri de candidaţi pentru câte trei locuri, PNL şi UDMR câte un loc, iar minorităţile au un loc de drept.
Pentru Consiliul de Administraţie al Radioului public, PSD va propune candidaţi pentru trei locuri, PDL şi PNL pentru câte două locuri, UDMR şi minorităţile câte un loc.
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a anunţat marţi în plen că miercuri, la ora 9.00, va fi convocată şedinţa Birourilor Permanente reunite în care se va discuta despre noile componenţe ale consiliilor de administraţie ale SRR şi SRTv.
Consiliul de Administraţie al TVR a fost demis pe 29 martie 2010,, împreună cu directorul general Alexandru Sassu (apropiat al PSD), după ce pierderile raportate de postul public în 2008 s-au ridicat la 13 milioane de euro.
Presa a evhiculat mai multe nume pentru preluarea postului rămas vacant lăsat de Sassum, cel al ziaristul Ion Cristoiu, cel al directorului Direcţiei Emisiuni Informative şi Sport din TVR, Rodica Culcer şi cel al directorului Realitatea FM, Robert Turcescu.
Robert Turcescu a declarat pe 10 iunie, pentru Hotnews.ro , că a refuzat postul de director al TVR. "Mi s-a propus varianta unui mandat interimar de şase luni şi am declinat oferta. Nu te poţi duce la un război cu o jumătate de sab