O angajată a Casei Judeţene de Pensii Dolj a făcut afaceri cu morţii mulţi ani. Femeia acorda ajutoare de deces de două ori pentru aceeaşi persoană, dar unor oameni diferiţi care, probabil, nici nu cunoşteau decedatul. Ilegalitatea a funcţionat mulţi ani, fără să se fi sesizat cineva, până acum. Numai în ultimii trei ani frauda s-a ridicat la peste 100.000 de lei. Persoana care a acordat toate ajutoarele de deces ilegale a fost mutată de la un ghişeu la altul, unde se ocupă tot de decedaţi. Serviciul de Investigare a Fraudelor face cercetări.
O funcţionară a Casei Judeţene de Pensii (CJP) Dolj face afaceri cu morţii de ani buni sub ochii pleiadei de directori care s-au perindat pe la conducerea instituţiei în ultima vreme. Femeia este acuzată că acorda ajutoare de deces ilegale de ani buni, fără să fie deranjată de vreun control intern sau extern. După ce rudele ridicau ajutorul de deces, mai veneau alte persoane, care încasau încă o dată banii, deşi poate că nu aveau nici o legătură cu familia decedatului. Culmea este că, la o săptămână după ce se plătea ajutorul de deces legal, apărea altă persoană şi ridica din nou ajutorul, folosind alt cupon de la alt tip de pensie. În prezent, ajutorul de deces este de 1.800 de lei, iar anul trecut era de 1.700 de lei. Numai în ultimii trei ani, prejudiciul adus bugetului de pensii din Dolj în acest fel a ajuns la 103.528 de lei, potrivit spuselor actualului director al CJP Dolj, Daniel Baciu.
Angajata CJP - Felicia Stancu - se folosea de persoane decedate pentru a acorda încă un ajutor de deces, pe lângă cel stabilit de lege. Femeia este acuzată că avea complici care ridicau al doilea ajutor de deces, deşi aceia nu aveau nici o legătură cu mortul. O persoană din interiorul instituţiei ne-a sesizat la redacţie că după reţeta „perfectată“ de funcţionara Casei de Pensii s-a ajuns la situaţia ridicolă ca o f