Magazinele alimentare, depozitele şi pensiunile sunt controlate la sânge în această perioadă de inspectorii sanitar-veterinari. Şi asta din cauza temperaturilor extrem de ridicate din ultima perioadă, care pot duce foarte repede la alterarea alimentelor.
Medicii veterinari din Făgăraş au verificat în această perioadă mai multe magazine şi depozite alimentare. În câteva dintre aceste magazine, inspectorii au găsit şi nereguli, în special în ceea ce priveşte păstrarea cărnii. „Controalele din această perioadă se fac pe baza unui raport de activitate, dat de DSVSA Braşov. Luni şi vineri avem de controlat pieţele şi supermarket-urile, marţi avem unităţile care procesează produse de origine animală, miercuri avem unităţile comerciale de alimentaţie publică, restaurante şi cantine, iar joi avem unităţile care comercializează produsele de origine alimentară“, a spus dr. Aurel Jidveian, şeful CSVSA Făgăraş.
Medicii au cerut patronilor să asigure un climat prielnic produselor expuse în rafturi. Vizate au fost ciocolata, ouăle şi conservele. „În această perioadă, patronii trebuie să aibă mare grijă la depozitarea ouălor. Acestea sunt produsele care trebuie păstrate în spaţii speciale, la cel mult 14 grade Celsius. Toate produsele de origine alimentară, în special cele de origine animală, trebuie să aibă certificat de conformitate, prin care se atestă temperaturile de păstrare şi perioada de valabilitate a produsului respectiv“, a mai spus dr. Aurel Jidveian.
Inspectorii sanitar-veterinari vor continua controalele şi în zilele următoare. Aceştia vor verifica şi grădiniţele din oraş.
(Mihaela BĂRGĂOANU)
Magazinele alimentare, depozitele şi pensiunile sunt controlate la sânge în această perioadă de inspectorii sanitar-veterinari. Şi asta din cauza temperaturilor extrem de ridicate din ultima perioadă, care pot duce foarte repede la alterarea aliment