ANCOM şi reprezentanţii industriei de comunicaţii au agreat azi revizuirea măsurilor de reglementare pe piaţa furnizării serviciilor de acces la elemente de infrastructură, a procedurii de soluţionare a litigiilor ce intră în competenţa autorităţii şi au convenit asupra condiţiilor de alocare şi utilizare a unor noi categorii de resurse de numerotaţie, informează un comunicat remis redacţiei.
ANCOM a propus aplicarea tarifului de 6,02 euro/lună pentru accesul total la bucla locală, faţă de tariful în vigoare de 8,37 euro/lună şi a tarifului de 3,17 euro/lună pentru acces partajat, faţă de tariful în vigoare de 4,2 euro/lună, începând cu data de întâi a lunii următoare după intrarea în vigoare a deciziei. Începând cu data de 1 ianuarie 2011, tariful pentru acces partajat la bucla locală va scădea la 2,14 euro/lună, iar de la 1 iulie 2011, la 1,11 euro/lună.
"Tariful pentru acces total la bucla locală agreat astăzi este unul dintre cele mai competitive la nivelul Uniunii Europene, acesta situându-se pe locul trei după cele din Polonia şi Estonia şi sub media europeană de 8,55 euro. Ne aşteptăm ca operatorii să se folosească de această reglementare pentru a lansa servicii de internet de bandă largă la tarife avantajoase pentru utilizatori", a declarat Cătălin Marinescu, preşedintele ANCOM.
F. A. ANCOM şi reprezentanţii industriei de comunicaţii au agreat azi revizuirea măsurilor de reglementare pe piaţa furnizării serviciilor de acces la elemente de infrastructură, a procedurii de soluţionare a litigiilor ce intră în competenţa autorităţii şi au convenit asupra condiţiilor de alocare şi utilizare a unor noi categorii de resurse de numerotaţie, informează un comunicat remis redacţiei.
ANCOM a propus aplicarea tarifului de 6,02 euro/lună pentru accesul total la bucla locală, faţă de tariful în vigoare de 8,37 euro/lună şi a tarifului de 3,17 euro/