33 de milioane de euro – o vilă în cartierul Primăverii, o altă vilă de 2,5 milioane de euro, un bloc pe bulevardul Carol, în valoare de 10 milioane de euro, o clădire de birouri în Băneasa, un apartament în Constanţa, o casă de vacanţă la Sinaia, un yaht de 2 milioane de euro, un Rolls-Royce Phantom, un Rolls-Royce Drophead, un Bentley Flying Spur şi două elicoptere.
Nu, nu am enumerat totalul bunurilor a 30 de instituţii, sau totalul bunurilor a 10 oameni de afaceri şi nici capitalul vreunei firme de renume mondial. Am enumerat averea unui singur om. Averea unui jurnalist. Averea strânsă de un om dintr-o singură afacere – o televiziune care, până nu de mult, îşi desfăşura activitatea într-un apartament şi nu-şi plătea colaboratorii din lipsă de fonduri.
Aş fi tentată să cred că o astfel de avere, făcută practic din nimic, ar fi trebuit să trezească suspiciunile instituţiilor statului de mult timp. Măcar un simplu control de la Fisc şi câteva întrebări de tipul: „Domnu’ Diaconescu, dar de unde aţi avut dumneavoastră bani să cumpăraţi blocul acesta de 10 milioane de euro?”
Ei bine, nu. Paradoxal, lăsând la o parte sumele vehiculate mai sus, pentru cercetarea lui Dan Diaconescu a fost nevoie de o pângere de şantaj venită din partea cvasianonimului primar al comunei Zărand, judeţul Arad, Ion Moţ. Acesta susţine că Diaconescu şi Doru Pârv (o altă vedetă OTV) i-ar fi solicitat suma de 200.000 de euro pentru a nu difuza o casetă cu imagini compromiţătoare la adresa sa (tranzacţii ilicite cu terenuri agricole şi implicit păgubirea cetăţenilor comunei Zărand).
Sub presiunea ameninţărilor, din suma pretinsă iniţial, primarul din Zărand ar fi plătit efectiv 30.000 euro şi 4.200 lei.
Şi uite cum astfel, potrivit Mediafax, miercuri dimineaţa, Judecătoria sectorului 1 Bucureşti a decis arestarea lui Dan Diaconescu şi Doru Pârv, de la OTV, admiţ