La 6 luni de la moartea omului de cultură slătinean, Visi Ghencea, prietenii i-au publicat lucrarea sa de doctorat „Elemente de etnologie juridică şi drept cutumiar prezente în viaţa aşezărilor rurale din judeţul Olt”.
Artistul nu a mai apucat să îşi vadă lucrearea publicată, iar oamenii apropiaţi au vrut ca la o ajumătate de an de la moartea lui să îi împlinească acest vis. Lansarea va avea loc astăzi, la ora 19.00 în foaierul Casei de Cultură a Sindicatelor, editorul cărţii fiind Valeriu Ciurea. „Lucrarea a fost susţiută, dar nu a mai apucat să o publice. Am vrut să îi împlinim acest ultim vis şi să ne aminitim într-un mod frumos de cel care a fost Visi Ghencea şi pe care slătinenii nu trebuie să îl uite”, a spus Valeriu Ciurea, coleg şi prieten cu Visi.
Visi Ghencea a plecat dintre olteni în seara zilei de 23 decembrie 2009, la 54 de ani, răpus de o boală gravă, miastenia gravis, care i-a distrus substanţa care face legătura între muşchi şi centrii nervoşi.
Visi Ghencea a fost fondatorul Societăţii Culturale Eugen Ionescu în 1992, al Teatrului Eugen Ionescu în 1991, al Centrului European al Absurdului la Slatina, iniţiator al Festivalului Oltenii şi Restu Lumii care a debutat în 1996. Visi a fost directorul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promvarea Culturii Tradiţionale Olt.