Uscarea rufelor afara
Stiai ca prin uscarea rufelor in aer liber poti dobandi alergii sau afectiuni virale? Se pare ca expunerea hainelor in bataia vantului, purtator de microparticule, nu doar le usuca, ci le si imbiba cu factori alergeni precum polenul si praful sau impuritati care pot afecta sanatatea. Ideal este sa usuci hainele in casa pentru a evita imbolnavirea!
Clantele, mereu uitate
Unele gospodine nici nu sterg usa cu dezinfectant, cu toate ca lemnul si metalul sunt cele mai bune gazde ale microbilor! Totodata, clanta usii sau manerul unui sertar, "adevarate focare de infectie" dupa cum spun medicii, nu sunt curatate niciodata sau foarte rar. In lipsa dezinfectarii acestora, microbii migreaza de pe mana pe fata, de pe piele, in organism.
Stiai ca aparatul de aer conditionat trebuie curatat?
Foarte multe femei vor raspunde negativ la aceasta intrebare, conform studiului. Aparatul de aer conditionat are un filtru de purificare a aerului care trebuie spalat regulat la cel mult doua luni. Contrar, microbii vor fi imprastiati pe toata suprafata de bataie a aerului!
De cate ori speli frigiderul?
Raspunsul corect este o data pe luna, cel putin! Mancarea se altereaza chiar si atunci cand este tinuta la temperaturi joase. De aceea, pentru a evita toxiinfectiile sau bolile stomacale trebuie sa cureti sertarele si grilajele din aparatul frigorific! Este bine de stiut si ca alimentele depozitate in frigider trebuie acoperite sau puse in caserole inchise, iar legumele trebuie spalate in prealabil.
Un jet de apa e de ajuns pentru spalarea alimentelor?
Categoric nu! Gandeste-te prin cate maini au trecut apetisantele rosii sau cati au luat "in picioare" capsunile pe care tocmai le-ai cumparat. De aceea, spala bine orice fel de leguma sau fruct si in mod deosebit carnea. Poti folosi sapunul in cazul fructelor sau legumel