Liderul angajaţilor din sistemul sanitar din Alba, este un familist convins. De-a lungul existenţei a învăţat că cea mai mare mulţumire pe care o poate avea un om este aceea de a-şi ajuta semenii.
Profil:
Născut la: 1 noiembrie 1972, Braşov
Studii: Şcoala Postliceală Sanitară Sibiu
Familie: căsătorit, doi copii
Pentru Marius Sepi, prima atracţie a fost medicina veterinară. A urmat liceul agricol din Sibiu, iar apoi a vrut să devină veterinar. „Când am absolvit, erau 148 de cereri pe un singur post de veterinar în Sibiu. Un prieten mi-a spus că vrea să susţină examenul pentru şcoala sanitară. M-am dus cu el, eu am intrat la postliceală, el nu“, a spus Marius Sepi.
A salvat 17 vieţi
Pasionat de ceea ce studia, şi-a dat seama că trebuie să-i ajute pe cei din jur. Primul loc de muncă l-a avut la Spitalul Lukas din Sibiu. „Normal ar fi trebuit să lucrez la Leagănul de copii. M-am pregătit temeinic, ştiam să înfăşez copilul mai bine decât o mămică. Din comisia de examen făcea parte unul dintre cei mai buni profesionişti în pediatrie, doctorul Smarandache. La finalul examenului m-a luat cu el ca şi asistent medical la sala de operaţii“, a mai spus Marius Sepi.Acesta îşi aminteşte că la prima operaţie i s-a făcut rău şi a leşinat.
Din anul 1996, s-a mutat împreună cu familia la Sebeş.
O întâmplare care l-a marcat a fost cea din vara lui 1999 când s-a aflat detaşat ca şi cadru medical în staţiunea Costineşti. „Am stat trei luni şi am resuscitat 17 persoane, le-am întors din drumul spre moarte. Din păcate nu am reuşit să fac nimic pentru Iuliu Merca, component al formaţiei Semnal M, care a murit în mâinile mele“, îşi aminteşte cu regret Sepi.
Lider de sindicat de mai bine de 10 ani
Ca şi angajat al Spitalului din Sebeş, a fost desemnat de colegi să le reprezinte drepturile. „A fost o grevă gene