Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a decis radierea fondului de pensii facultative Pensia Max, dupa ce compania mama, Aviva Asigurari de Viata, a cerut acest lucru ca urmare a necolectarii de contributii la acest fond de la autorizare (aprilie 2009) si pana in prezent. Comisia a anuntat miercuri ca asiguratorul este obligat sa notifice toti agentii de marketing asupra faptului ca le este interzisa incheierea altor acte de aderare la acest fond.
"Decizia membrilor fondatori, de incetare a existentei societatii civile particulare ce sta la baza Fondului de Pensii Facultative Aviva Pensia Max, a fost luata ca urmare a necolectarii de contributii la acest fond, de la data autorizarii, 29 aprilie 2009, si pana in prezent", se explica in anuntul CSSPP.
Conform datelor arbitrului pietei private, la finalul lunii mai 2010, erau autorizate 14 fonduri de pensii facultative administrate de 10 companii, insa doar 13 fonduri colectau contributii. In afara de Pensia Max, pe pilonul III (pensii private facultative) Aviva Asigurari de Viata mai administreaza un fond de pensii, respectiv Pensia Mea.
La sfarsitul lunii mai din acest an, cele 13 fonduri de pensii private facultative active in piata detineau active nete de 255,9 milioane lei (circa 61 milioane euro), valoare de doua ori mai mare decat aceeasi luna a anului trecut. Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a decis radierea fondului de pensii facultative Pensia Max, dupa ce compania mama, Aviva Asigurari de Viata, a cerut acest lucru ca urmare a necolectarii de contributii la acest fond de la autorizare (aprilie 2009) si pana in prezent. Comisia a anuntat miercuri ca asiguratorul este obligat sa notifice toti agentii de marketing asupra faptului ca le este interzisa incheierea altor acte de aderare la acest fond.
"Decizia membrilo