Omul de afaceri Sebastian Ghiţă, care controlează grupul local de companii Asesoft, a declarat pentru ZF că în condiţiile economice actuale va renunţa la orice contract finanţat din bani publici şi că se va concentra pe cele finanţate din bani europeni, pentru că ştie sigur "că aşa va fi plătit". "În ultimele luni, anumite divizii ale Asesoft au început să îşi primească banii cu întârziere din contractele cu statul. Noi ne-am propus de acum doi ani să ne orientăm numai către contractele finanţate din bani europeni", a declarat Ghiţă.
Grupul Asesoft, care a avut anul trecut potrivit lui Ghiţă o cifră de afaceri de aproape 300 mil. euro, include companiile Asesoft International (integrator IT), Asesoft Distribution (distribuţie IT&C) - care anul trecut a cumpărat eMAG, în prezent cel mai mare retailer IT&C de pe piaţa locală-, Asesoft Net (aplicaţii web), Asesoft Smart (soluţii audio-video şi IT) şi Teamnet International (furnizor de soluţii IT pentru companii).
Potrivit lui Ghiţă, grupul estimează pentru acest afaceri în creştere cu până la 350 mil. euro. Omul de afaceri a explicat că afacerile Asesoft au crescut pe fondul falimentelor şi al problemelor financiare ale concurenţilor. "Mulţi competitori din domeniile de activitatea ale Asesoft au anunţat probleme financiare, precum Ultra Pro sau Flanco", a explicat Ghiţă.
Două companii ale Asesoft, respectiv, Teamnet International şi Asesoft International, vor furniza Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS) aplicaţii software de 9,99 mil. lei (2,3 mil. euro), care vor asigura interoperabilitatea agenţiilor de urgenţă (Poliţie, Ambulanţă etc) conectate la serviciul de urgenţă 112, relatează Mediafax. Contractul este finanţat de Fondul European de Dezvoltare Regională şi bugetul de stat, potrivit anunţului publicat pe www.e-licitatie.ro. La licitaţie au mai participat Eutron Invest România, Roman