Pentru următorul an şcolar sunt disponibile 550 de posturi în învăţământul sălăjean. Unul din cei mai mari angajatori din Sălaj rămâne, şi în an de criză, Inspectoratul Şcolar al Judeţului Sălaj (ISJ). Pentru anul şcolar 2010-2011 sunt disponibile 100 de posturi pentru titulari şi 450 pentru suplinitori.
Peste trei sferturi din posturile pentru titulari sunt repartizate în mediul rural. Proporţia se menţine şi în cazul locurilor de muncă pentru suplinitori. Totuşi, per total, urban şi rural, oferta cea mai generoasă este în municipiul Zalău, unde sunt disponibile 13 catedre pentru titulari şi 65 pentru suplinitori.
La nivelul liceelor şi şcolilor profesionale, sunt scoase spre ocupare peste 20 de posturi, cea mai mare ofertă venind din partea Liceului de Artă „Ioan Sima” care are neocupate 11 catedre de instrumentişti, trei de muzică vocală şi unul de teorie solfegiu-dicteu. Învăţământul preşcolar zălăuan are nevoie de 12 educatoare, iar şcolile gimnaziale de şapte profesori. Mai sunt disponibile patru posturi de psihologi, logopezi şi profesori de sprijin pentru cabinelele de de asistenţă psihopedagogică etc. În mediul rural, cele mai multe posturi vacante aparţin Grupului Şcolar „Cserey-Goga” din Crasna, urmate de comunele Hida şi Ip.
Centru unic
Liceul Pedagogic „Gheorghe Şincai” Zalău este singurul centru din judeţ în care se preiau dosarele pentru concursul de titularizare şi continuitate. Numărul dosarelor preluate până ieri a ajuns la 500. În medie, pe zi se preiau câte 120 de dosare. Ultima zi pentru înscriere este 25 iunie. Examenul va avea loc în data de 14 iulie.
Zălăuanca Simona Nicoriciu (27 ani) este una dintre cei 500 de sălăjeni care şi-au depus dosarul pentru un loc de muncă în învăţământ. O interesează şcoala din Românaşi, unde a predat deja chimie şi fizică un an. Preferă un loc de muncă acolo, pe