În această dimineaţă, trenurile circulă cu restricţii de viteză, de 5 kilometri la oră, între Poieni şi Ciucea, după ce azi-noapte, între 23.00 – 05.00, circulaţia pe calea ferată a fost oprită la Jucu, din cauza ploilor abundente.
Mai multe posturi de electricitate au fost inundate de ape, iar stâlpii Romtelecom au fost şi ei afectaţi. „Romtelecom ne-a transmis că, de ieri, a repus în funcţiune 40 de stâlpi, din cei 70 afectaţi de inundaţii”, a declarat Anca Stanciu, purtător de cuvânt al Prefecturii Cluj.
În zona localităţii Clata, autorităţile au intervenit cu material pietros, acolo unde alunecările au surpat porţiuni de drum. De asemenea, Prefectura Cluj a dispus să se cureţe rigolele şanţurilor, în toate localităţile unde au căzut precipitaţii abundente în ultimele zile.
Medicii de familie sunt sfătuiţi să ia măsuri de precauţie pentru bolnavii cronici, copii şi femei gravide, astfel încât aceştia să fie evacuaţi din zonele în pericol de inundaţii, şi cazaţi în zone accesibile.
Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Cluj a început dezinfectarea fântânilor din mediul rural, colmatate în urma inundaţiilor, pentru prevenirea apariţiei unor boli în rândul populaţiei. Directorul adjunct al DPS Cluj, Mihai Moisescu, a declarat, la finalul şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Cluj, că instituţia a făcut un inventar al fântânilor afectate şi s-a verificat potabilitatea apei.
"Pentru zona Huedin s-au distribuit 5.000 de tablete de clor necesare dezinfecţiei. DSP asigură dezinfectantul şi verificarea potabilităţii apei. În zona Huedin s-au luat deja probe de apă, turbiditatea este crescută, dar se încadrează în limita de potabilitate, astfel încât se poate bea. Dar în zona Călăţele s-a dat interdicţie de consum a apei din fântâni, deoarece există risc de îmbolnăvire", a spus Moisescu.
Acesta a precizat