Cand o migrena te loveste din senin, deja stii ce ai de facut: stingi lumina, te intinzi in pat si iei o pastila. Sau te lamentezi, daca esti la munca, si duci pe picioare durerea de cap, ca n-ai incotro. Insa aceasta poate fi alungata in mod natural, daca ai inspiratia sa ai la tine alimentele potrivite.
Cartofi copti In cazul in care durerea ta de cap are o legatura si cu alcoolul, tratamentul cel mai potrivit este o portie de cartofi copti, explica un dietetician din New Jersey, citat de Woman's Day. Din moment ce alcoolul este un diuretic, el nu numai ca deshidrateaza, dar te face sa pierzi si electroliti, precum potasiul. Consuma, prin urmare, alimente care contin potasiu, pentru ca iti vor goni si dureaea de cap.
In mod surprinzator, un cartof copt, cu tot cu coaja, este cea mai bogata sursa de potasiu, continand nu mai putin de 721 de mg. Prin comparatie, o banana contine "doar" 467 de mg.
Pepene Deshidratarea este cea mai comuna cauza a migrenelor, dupa cum explica un nutritionist sin Laguna Beach, California. Asa ca in loc sa iei o pastila, apeleaza cu incredere la alimente bogate in apa, cum e pepenele. Apa continuta de fructe si legume include si minerale esentiale, precum magneziul, care amelioreaza sau previne durerile de cap.
La fel de bune ca si pepenele sunt castravetii, rosiile, dar si supele.
Cafea Remediu pentru durerile de cap de secole, cafeaua chiar ajuta, cu conditia sa fie consumata cu moderatie. "Alcoolul face ca vasele de sange sa se extinda, avand ca urmare durerile de cap. Din moment ce cafeina contracta vasele de sange, migrenele dispar", explica un specialist.
Din pacate, insa, prea multa cafea are efectul advers, licoarea fiind diuretica si deshidratandu-te si mai tare, ceea ce face ca durerea de cap sa se acutizeze.
Paine din cereale integrale, prajita Pers