A vândut multe lucrări şi în România însă cele mai multe picturi, aproape 500, au ajuns în străinătate. Principala temă pe care o tratează este substanţa umană.
Ca mulţi artişti, Ovidiu a plecat de jos, fără nici un ban în buzunar dar şi fără sprijinul familiei. Părinţii şi surorile sale nu au crezut în talentul său şi chiar l-au descurajat. A început să lucreze târziu, în 2003, reuţind ca în şapte ani să realizeze peste 500 de lucrări.
La început şi-a vândut tablourile chiar şi cu un dolar pentru a putea supravieţui, deşi la o lucrare muncea luni de zile. Crezând că în Focşani oamenii sunt mai deschişi la ceea ce înseamnă artă, s-a mutat din oraşul natal în urmă cu câţiva ani.
Nu a fost aşa, însă pictorul ambiţios a ajuns pe piaţa din S.U.A. Franţa, Elveţia şi Germania, unde a vândut lucrări şi cu 3.000 de euro bucata la colecţionari de renume. A avut expoziţii în ţară şi în străinătate.
Adaptat
În mare parte portrete, picturile lui Kloska se axează pe esenţa fiinţei umane şi pe forma de degradare la care este aceasta supusă în timp, dar şi tot ce are ea pozitiv. Face totul la scară largă pentru că trăieşte pentru fiecare lucrare în parte.
„Arta este o terapie de a înţelege mult mai uşor lumea ce te înconjoară. Oricum ca artist contemporan trebuie să fii mereu în schimbare, în ton cu noile tendinţe. Eu mă schimb în fiecare an. Un artist trebuie să ştie filosofie, tehnică, literatură. Vreau să fac o expoziţie cu picturi mari pe faţadele clădirilor din oraş, cu uzura urbană pe chipul uman", ne-a explicat pictorul ce se află la a doua colecţie, „Flori pentru Kafka".
Cât despre condiţia şi atitudinea artistului în zilele noastre, Ovidiu Kloska este de părere că s-a schimbat.
„Nu îţi permiţi, cum era pe timpuri, să stai în turnul tău de fildeş că tu eşti artist. Lumea nu ia contact cu tine. Asta e arta, umanitatea. De fapt,