COMUNITATE. Un concept nou pentru turismul românesc: tabere dedicate persoanelor fără parteneri de viaţă. Toate activităţile desfăşurate în cadrul lor încurajează interacţiunea între participanţi. Sursa: SHUTTERSTOCK
La jumătatea lunii aprilie, la Sibiel, lângă Sibiu, are loc prima întâlnire de socializare a unui grup de persoane ce au în comun cel puţin un lucru: le lipseşte un partener de viaţă. Este prima acţiune de acest tip desfăşurată vreodată în România şi face parte din proiectul „Singles camp” (Tabăra celor singuri - n.r.), prin care se doreşte închegarea unei comunităţi a celor fără parteneri.
Participanţii la tabără au între 35 şi 60 de ani
Primul pas al proiectului a fost crearea unui forum în care „singurii” să se cunoască, urmează participarea lor la tabere, iar a treia etapă a proiectului presupune înfiinţarea unor cluburi de profil.
„Singles camp” nu înseamnă turism matrimonial, ci unul de socializare şi incitare la comunicare, cu activităţi diverse ce presupun cooperare, de la coacerea pâinii la găsirea unui criminal imaginar dintr-o poveste misterioasă. Participanţii la întâlnirea din 9-11 aprilie activează pe un forum al oamenilor singuri şi au între 35 şi 60 de ani.
Pentru cei care nu mai vor să fie a cincea roată la căruţă
Proiectul „Singles camp” a fost gândit, dezvoltat şi ulterior înregistrat la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM) de Gheorghe Cândea, om de afaceri în domeniul turistic.
Ideea i-a venit în urma unei discuţii cu un prieten necăsătorit, care obişnuia să meargă în concedii cu familia lui Cândea şi alte cupluri. După câţiva ani, însă le-a zis: „Nu mai vin cu voi, mi-e jenă. Seara mergeţi la culcare, doi câte doi, eu rămân în bar şi mă uit stânga- dreapta să găsesc pe cineva cu care să mai schimb două vorbe”.
Succesul proiectului „Sing