Avertizările hidrologilor pentru Banat au ieşit din vigoare, apele care au înghiţit maşinile din Timişoara s-au retras încă din seara inundaţiilor, dar vinovaţii pentru haosul creat în oraş nu se cunosc nici acum.
Ploaia care a căzut luni seara peste Timişoara a transformat oraşul într-o băltoacă imensă. Pe Vasile Pârva, în Complexul Studenţesc sau la viaductele Popa Șapcă, Circumvalaţiunii şi Piaţa 700 circulaţia a fost practic imposibilă din cauza apei de pe drum. Reprezentanţii societăţii de apă şi canal susţin că inundaţiile, fără precedent în ultimii 30 de ani, au fost cauzate de două pene de curent care au blocat staţiile de pompare a apei.
Prima defecţiune s-a produs la linia electrică principală. Angajaţii Enel au remediat problema şi au pus în funcţiune linia de rezervă. Un copac căzut a rupt însă cablul electric şi curentul s-a întrerupt total la staţiile de pompare. Astfel canalizările s-au umplut şi au refulat. „Înţelegem că echipele de intervenţie Enel au fost angrenate în multe probleme pe vatra oraşului dar considerăm că, în acest caz, ar fi trebuit să acorde o prioritate majoră remedierii acestor defecte. Staţia de epurare şi preluare a apei uzate este, pentru Timişoara, un obiectiv vital. Motivăm această afirmaţie prin faptul că nefuncţionarea acestei staţii a blocat practic circulaţia în anumite zone ale oraşului îngreunând mult chiar activitatea echipajelor Enel dar şi a altor echipaje de intervenţie (salvare, pompieri, poliţie, Aquatim)”, a arătat managerul Aquatim, Ilie Vlaicu într-un comunicat de presă transmis după inundaţiile de luni.
Enelul acuză Aquatim: trebuia să aibă generator
Compania de electricitate a tranmis o comunicare în care arată timpii de intervenţie pentru remedierea defecţiunilor. Reprezentanţii Enel susţin însă că nu avea voie să se întrerupă curentul pentru că staţiile de pompare ar fi trebuit s