Are o florărie în zona centrală a Ploieştiului. Este specializată în aranjamente florate şi buchete pentru ocazii deosebite, precum nunţi, botezuri şi aniversări.
A vândut plante în ghiveci
După câţiva ani s-a reprofilat, o mai veche pasiune de-a sa - florile revenind în prim plan. Ploieşteanca şi-a amenajat o seră cu peste 50 de specii de plante, pe care le comercializa în ghiveci sau le folosea pentru amenajarea unor grădini, la comandă.
„Ideile nu vin din senin.Aveam la ţară, la cinci kilometri distanţă de Seciu, o grădină superbă, pe care am amenajat-o cu mâna mea. Citeam reviste de specialitate şi aveam multe cunoştinţe desprte plante. Sera a stat la baza afacerii pe care am dezvoltat-o în prezent, o florărie, situată lângă Colegiul Naţional Ion Luca Caragiale", spune Simona Bădulescu.
Ploieştenii sunt conservatori în materie de flori
Florăria Simonei este o „explozie" de culoare şi bun gust. Este locul unde îşi petrece cea mai mare parte a fiecărei zile din săptămână. Lucrează cu peste 30 de specii de plante. Pe lângă clasicele garoafe şi trandafiri, florăreasa primeşte din Olanda lalele, frezii, orhidee, floarea soarelui, şi tot felul de plante de decor, precum conuri de brad vopsite în culori de efect sau frunze de stejar pictate.
„Aproape tot din ce vedeţi la mine provine din Olanda. Florile nu au miros însă sunt perfecte ca aspect. Le folosim ori pentru buchete mici şi mai sofisticate sau pentru aranjamente florate, în coşuleţe împletite, sau în ghivece hand-made. Toate au unicitatea lor, nu vedeţi două la fel. Îmi place să fac lucruri deosebite şi să mulţumesc lumea. Ploieştenii sunt mai conservatori, cele mai uzuale flori fiind dintotdeauna garoafele şi trandafirii, poate şi din cauza preţului mai accesibil. Şi, toată lumea ne întreabă dacă au miros florile. Din pacare, florile din străinătate nu sunt parfumate la fel c