Miros de mucegai în camere, produse insuficiente și mâncare făcută cu alimente expirate chiar și de doi ani au fost principalele nereguli găsite de inspectorii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului (ANPC) la un control făcut recent. Sursa: Libertatea
Au fost verificate unitățile de cazare turistică și produsele alimentare specifice Sărbătorii Pascale.
„Recomand turiștilor să acorde atenție spațiilor de cazare pentru care încheie contracte pentru sejururi, să se asigure că acestea respectă standardele de calitate promise. Refuzați închirierea camerelor neigienizate, care vă pot afecta sănătatea. În spațiile de alimentație publică, asigurați-vă că meniul oferă toate informațiile privind cantitățile și prețurile, iar produsele servite sunt proaspete. Dacă aveți dubii, nu ezitați să cereți informații suplimentare sau să refuzați produsele”, recomandă Constantin Cerbulescu, președintele ANPC.
Pahare și prosoape insuficiente
Comisarii ANPC au verificat calitatea serviciilor de cazare în 143 hoteluri, 212 pensiuni turistice urbane și rurale, 28 de vile precum și 68 de moteluri, hoteluri pentru tineret și hosteluri, cabane ori campinguri.
Pentru deficiențele constatate, au fost aplicate 114 amenzi contravenționale în valoare de 543.500 de lei și 197 avertismente. Totodată, pentru toți cei 311 operatori economici la care s-au constatat abateri s-a dispus oprirea temporară a prestării serviciului până la remedierea deficiențelor.
Specialiștii ANPC au sancționat abateri precum neafișarea tipului și categoriei de clasificare a unității pe o plachetă montată în exteriorul unității, lipsa informațiilor privind serviciile suplimentare cuprinse în tariful de cazare și neafișarea orei de începere și de terminare a zilei de cazare.
Au mai fost constatate abateri privind dotarea spațiilor de cazare. Lipsa truselor de prim ajutor, perii